A Cappucino-n túl is van élet – Kávé Kisokos 1.

Az eszpresszót, hosszú kávét, tejeskávét és Cappucinot senkinek nem kell bemutatnom, de a kávéínyenceken kívül vajon tudja valaki, hogy mi mindent kérhetünk, amikor betévedünk egy kávézóba? A Kávé kisokos első részében a teljesség igénye nélkül ezeket a variációkat vesszük sorra.

A Latte Macchiato-t valószínűleg ismeri a nagyközönség. Egy hosszabb beszélgetéshez tökéletes választás a sok tejjel és tejhabbal elkészített kávé. Ennek az ikertestvére a Melange, amely az előbb említett készítmény mézzel ízesítve. Kávézónkban természetesen saját, termelői akácmézzel készítjük.

A Macchiato a Latte Macchiatoval ellentétben egy igen kisadag kávé. A kettőt sokan keverik, de ha Macchiato-t kérsz, ne lepődj meg, ha egy Eszpresszó méretű adagot kapsz. Ugyanis nem másról van szó, mint egy Eszpresszóról, melyet 1-2 kiskanál tejhabbal a tetején tálalnak.

A hosszú kávéhoz hasonló, ámde elkészítésében mégis különböző Mericano a listánk következő eleme. Amíg a hosszú kávé egy adag kávéőrlemény a szokásosnál több vízzel való feloldását jelenti, a Mericano egy Eszpresszó forró vízzel való felöntéséét.

Ha azonban tejszínhabbal szeretnéd inni Eszpresszódat az italnak, melyet kérni szeretnél Con Panna a becses neve.

A délutáni kávédat egy kis alkohollal bolondítanád meg, több variáció közül is választhatsz. Az ír kávé a whiskey-vel, tejszínnel gazdagított hosszú kávé. Amennyiben, valami édes, csokisra vágysz a Baileys-es Cappucino a megfelelő választás.

Sajnos sok helyen jeges kávénkat csupán jéggel hűtik, de nálunk fagylalttal készül ez a finomság. A kávé és a vanília együttes íze igazi élmény. A kávé kesernyés ízét alig érezhető, így a nem gyakorlott kávéfogyasztóknak is élvezetes.

Cappucinodat, Latte Macchiato-dat kérheted ízesítve is: a vaníliától kezdve a mézeskalácsig széles választékban léteznek kifejezetten erre a célra szirupok.

Te melyik elkészítési módot szereted a legjobban?