Kotyogó Kávézó & Apartmanok
Bogács, Ady Endre u. 17.

Elérhetőségek:
Kávézó: 30/399-6143

Üzletvezető: 30/9159-187
Szállásfoglalás: 30/336-3748     

TUDTA ÖN, hogy a bogácsi gyógyvíz nemcsak reumás és fájdalmas ízületi megbetegedésekre, hanem krónikus gyomorhurutra, epe- és májbetegségekre is alkalmas ivókúra formájában?

Bogácsi programok 2014

Bogácsi Thermálfürdő jegyárak 2014

 

 

  

Programlehetőségek és látnivalók Bogácson


Thermál fürdő és strand - Programok a fürdőben 
A bogácsi termál fürdő és strand télen, nyáron nyitva tart, ahol  a különböző medencék által nyújtott, élményt adó fürdőzés mellett a termálfürdő még számos lehetőséget kínál a ott pihenknek. Így például éjszakai fürdőzés, vízi foci és vízen járó labda is várja a szórakozni vágyókat.
Tel: (36) 49/534-410

Thermál Gyógycentrum
A fürdőhöz kapcsolódó Thermál Gyógycentumban igénybe vehető szolgáltatások, akár OEP támogatással is.

* frissítő- és gyógymasszázs
* víz alatti sugármasszázs
* gyógytorna
* gyógyszeres pakolások,
* iszapkezelés (hévízi gyógyiszap)
* elektromos fizioterápiás kezelés (ultrahang, interferencia)
* csoportos víz alatti torna
* szolárium, stb.

Welness –spa testkényeztető és méregtelenítő kezelések:

* Shen-Tao lávaköves masszázs,
* mandulaolajos lábmasszázs,
* Holt-tengeri salaktalanító iszappakolás fáslis tekercseléssel,
* sós aromaolajos masszázs,
* Sanovera testtekercselés,
* algapakolás egész testre,
* fekvő infraszauna, stb.

További információk olvashatók a kezelésekről: www.wellnesdoktor.hu oldalon.


Római katolikus templom

Bogács Egertől 17 km-re keletre, a Hór- és a Szoros-patak völgyének találkozásánál fekszik. Területe már az őskortól kezdve lakott hely volt. A település első írásos említése 1248-ból származik, Bagach névalakban. Ekkor már állt a falu Szent György tiszteletére emelt temploma. A falu ekkor nemesek birtoka, amely a 16. sz. elejére az egri káptalan tulajdonába megy át. A török időkben elpusztult, és csak a 18. században népesült be újra. A település helyben bányászott, vörös kőből (dácittufából) épült műemléki római katolikus temploma (titulusa: Szent Márton) a XIII. századból származó Szent György tiszteletére emelt templom alapjaira &eacut e;pült. Az építés pontos ideje ismeretlen. 1568. május 3-án az egri káptalan részére leltár készült, ez említi, hogy a templomnak még akkor is Szent György a védőszentje. A főoltáron kívül ekkor két mellékoltára van, az egyik Szent Mihály tiszteletére, a másik Mindenszentek tiszteletére. Az 1724-ből származó adatok már Szent Mártont említik a templom védőszentjének. 1800-1801-ben tatarozzák a templomot, a tetejét zsindellyel fedik, belülről teljesen átalakítják. Ekkor már orgonája van a templomnak, és már áll a keresztelőkút, rajta Keresztelő Szent János szobrával. 1824-ben készült a templom mellett álló Nepomuki Szent János szobra 1901-ben ismét fe lújítják a templomot, ekkor kerül a Szent Mártont ábrázoló oltárkép a templomba.


Bogácsi borospincék
A Bükkaljai Borvidék tradícióját, jó hírét szolgálják a borospincék. A riolittufába vájt kiváló mikroklímájú pincékben érlelik a bogácsi szőlőhegyen termelt tüzes borokat, amelyeket a vendégek végigkóstolhatnak. A település három pincesorral is büszkélkedhet. A legismertebb a Cserépi pincesor, de figyelemre méltóak a csecs-lyuki és a hintó-völgyi pincék is.

Kaptárkő
A Hintó-völgyben, a pincéktől nem messze található egy ötfülkés kaptárkő is. Kaptárkövek a szomszédos községekben is szép számmal találhatók. Az esetek nagy részében feltűnően szabályos riolittufa-fülkék.

Bogácsi tájház

Az 19. századi parasztház szoba-konyha-kamra beosztású, melyhez kecskeistálló csatlakozik. A tájház a földnélküli parasztemberek életkörülményeit mutatja be. A ház egyetlen bejárata a középső helyiségbe, a pitvarba vezet, a többi helyiség ezen keresztül közelíthető meg. A döngölt földű szoba az egyetlen fűtött lakótér, itt látható a búbos kemence. A szoba berendezése korhű. A bogácsi palóc népviselet, öltözet megtalálható a kiállítási darabok között.
A második helyiség a pitvar, azaz a konyha. Legérdekesebb látnivalója a ma is működő szabadkémény. A pitvar tűzhelye a kemence szája előtti padka, ahol cserépfazekakban vagy vaslábon főtt az étel. A harmadik helyiség a kamra. A kamra tárolásra szolgált, de hálókamraként is funkcionált. A parasztházhoz csatlakozó kecskeistállóban régi használati eszközökből, szerszámokból, a kendermegmunkálás eszközeiből láthatnak kiállítást a látogatók.


Bogácsi kilátó
Tájháztól nem messze található millenniumi kilátóból csodálatos kilátás nyílik a falura és a Bükkaljára.

Lepkemúzeum
A település látványossága a Szabadtéri Lepkemúzeum. A Lepkemúzeum öt év gyűjtőmunkájának az eredménye, a vitrinekben közel négyszáz lepkefaj látható. Védett fajok a gyűjteményben nem szerepelnek!
 

Horgásztó
A Szoros-patak felduzzasztásával a fürdőtől 300 m-re létesült mesterséges tó (Bogácsi-tó) ma horgászparadicsom. A tóba telepített halak: törpeharcsa, csuka, ponty,keszeg, amur. A kor színvonalának megfelelő környezettel várja a horgászat szerelmeseit a Hoór-völgye Horgász Egyesület.
Kellemes kikapcsolódást biztosít nemcsak a horgászoknak, hanem a pihenni vágyóknak is.


Programlehetőségek és látnivalók a környéken
Tőlünk 4 km-re található Cserépfaluban is sok érdekesség várja az ide látogató vendégeket. A Bükkalja nevezetességei, megkapó szépségű, a meredeken kiugró, süveg vagy kúp alakú, riolittufából kiformálódott sziklaalakzatok, a kaptárkövek. A kaptárkövektől a falu felé visszaindulva jutunk el a Berezdaljai pincesorra. Berezd-tetőn emelkedik Csete György Kossuth - díjas építész tervezte kilátó, amelynek formája egy kaptárkőre emlékeztet. Subalyuki Múzeum - Tájház - Ódor – vár. Cserépfalu és Bükkzsérc között húzódik meg félúton a Hór - völgye, melynek az elején megtekinthető a Subalyuki ősember barlangja. Továbbhaladva gyalogosan, vagy autóval a gyönyörű túraútvonalat faszénégetők és a Hór-patak fűszerezi.Kitartóbbak eljuthatnak Répáshutára /20 Km/, vagy akár Lillafüredre (30 km) is.A tőlünk 13 km-re található Mezőkövesden érdemes ellátogatni a Matyó Múzeumba, valamint a Mezőgazdasági Gépek Múzeumába . Valamint említésre érdemes a Zsóry fürdő.Noszvajon tőlünk 6 km-re érdemes megtekinteni a De la Motte kastélyt és annak díszparkját.Itt, Noszvajon tekinthetőek meg a barlang és pincelakások is. A Gazdaház és udvara ad otthont a településen megrendezendő programok nagy részének. Noszvajon belül
 

Információk innen: www.bukkalja.info.hu

© 2010 - 2011 Kotyogó Kávézó és Apartmanok Admin Készítette: NeGaMeL